Skip to main content
Food Concept & Brands

Digitale brainstorm sessie

 

Veel innovatie- of merkpositioneringsprojecten beginnen normaliter met een ideation – of brainstormsessies waar mensen live aan de slag gaan in een (inspirerende) ruimte. Vandaag de dag, in coronatijden, is dat helaas niet toegestaan. Maar niet getreurd, we hebben onze manier van werken in dergelijke creatieve, marketing- en innovatieprojecten aangepast. En dat bleek verrassend effectief!

> Aan het einde van deze blog vind je een gratis te downloaden mini-gids ‘hoe organiseer je een digitale brainstorm sessie?’.

Je zou kunnen denken dat goede ideeën pas kunnen ontstaan als mensen fysiek bij elkaar zijn en energiek de kamer met ideeën vullen. Wachtend op dat briljante Eureka-moment. Maar werkt het echt zo?

Goede voorbereiding is cruciaal

Als food- en merk innovators hebben we vele creatieve sessies gefaciliteerd. En om eerlijk te zijn, die spontane briljante ingevingen komen maar zelden voor. Goede ideeën zijn vaak het werk van een degelijke voorbereiding. Een opzet die bestaande ideeën verzamelt en combineert met nieuwe, frisse ideeën. Ingebracht door zorgvuldig uitgenodigde externe deskundigen, een inspirerende lezing of goed stimulusmateriaal. En na de sessie moeten deze ruwe diamanten gepolijst worden door ze op een impactvolle en inspirerende manier te definiëren, ze in de context van een strategie te plaatsen en ze een stapje verder te brengen reeds een aantal toekomstige verschijningen tot leven te brengen. Kortom, achter de schermen wordt veel werk verzet.

Hoe ontstaan ideeën eigenlijk?

Daarnaast is het interessant om echt eens stil te staan hoe de ultra-creatievelingen tot hun ideeën komen. In het algemeen werken ze niet in groepen. De schrijver, de muziekcomponist, de reclamemaker en de restaurantkok vinden hun inspiratie en geniale ideeën vaak in hun eentje of hooguit in duo’s. Dit principe is een belangrijk aspect in de manier waarop we onze vernieuwde online brainstormsessies hebben her-ontworpen.

maximaal creativiteit bij digitale sessie

Om de volledige creativiteit uit digitale sessies te halen, hebben we een evenwichtige mix gemaakt van solitude versus saamhorigheid, divergent versus convergent denken en analyse versus synthese. Zoals altijd gebruiken we design thinking methodes en tools om deelnemers te voeden met inspirerende inzichten en visuele creatieve technieken aangevuld met hup van state-of-the-art digitale toepassingen.

Innovatieplannen niet vertragen

Wil jij je innovatieplannen niet vertragen? … lees dan hier over de verschillende workshops die we aanbieden. Weet dat we deze workshops altijd aanpassen aan uw precieze vraag, organisatie en categorie:

Soorten digitale workshop

Digitale food ideation workshop –  laat je voeden door onze inspirerende op maat gemaakte food trend inspiratie, brainstorm online, genereer ideeën in solitude, bouw op elkaar door, breng ze samen en selecteer de allerbeste.
Digitale food concepting workshop – breng reeds bestaande ideeën een stap verder in meer, concrete concepten met onze unieke Food by Design concepting tool. Laat u inspireren door onze visuele & digitale beeldenstorm en vul ons beproefde conceptformat in om uw toekomstige concepten te bepalen.
Digitale Food merk positionering workshop – vind relevantie, betekenis en doel voor je merk door onze 5-stappen inspirerende brand positioning workshop. Verbind de buiten- en binnenwereld, kies je doelgroep, denk in woord en beeld en vang je positionering digitaal op met ons Food by Design positioneringsmodel.

 

Effectief en efficiënt

Het goede nieuws is dat deze workshops even creatief zijn qua output, maar efficiënter en sneller dan de traditionele workshops. Ze zijn ook ideaal voor groepen die vanuit verschillende plaatsen over de hele wereld werken. Dat scheelt een hoop reistijd, kosten en de daarmee gepaarde milieubelasting!

 

Gratis mini-guide

Gratis mini-gids over het organiseren van een online brainstorm
Wilt u zelf een online brainstormsessie organiseren? Download dan gratis onze mini-gids Online-brainstorm-FoodByDesign-gecomprimeerd. In deze mini-gids vind je onze belangrijkste learnings van het afgelopen jaar en veel praktische tips.

Download onze gratis digitale brainstorm handleiding door boven in de link te klikken

Contact

Heb je liever wat begeleiding, neem dan gerust contact met ons op. Samen komen we dan tot de ideale opzet voor jouw sessie om tot innovatie of een scherpere merkpositionering te komen. Neem ook eens een kijkje op www.foodbydesign.nl vanuit deze entiteit helpen we steed meer food bedrijven.

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.