Skip to main content

MARIELLE BORDEWIJK

Food designer en trendwatcher

Studio Bordewijk is de ontwerp- en innovatie studio van food designer Marielle Bordewijk. Marielle studeerde cum laude af als industrieel ontwerper aan de TUDelft en werkte daarna als food marketeer bij Unilever. Sinds 15 jaar combineert zij als zelfstandig food designer en food trendwatcher haar marketingervaring met haar ontwerpvaardigheden. In haar werkwijze staat ‘design thinking centraal. Zij past dit toe in food, wat tot nu toe weinig gebeurd, maar wat tot verassende, holisitische en inventieve oplossingen kan leiden. Gelukkig zien steeds meer mensen dat in!

Haar werk begint bij de food trends. Wat raakt, boeit en bindt de mens van vandaag als het om eten en drinken gaat? Nu en in de toekomst. Maar het stopt niet bij de trends. Marielle onderscheidt zich juist met haar creatieve en bedrijfstrategische visie de trends te vertalen naar innovatie. Naar nieuwe producten, merken en concepten. Zij heeft voor meer dan 80 foodbedrijven gewerkt en adviseert grote en kleine food ondernemingen over food innovatie zoals  Unilever, Friesland Campina, Albert Heijn, Royal A-ware, Coop,  The Greenery, Simon Lévelt, Boboli, Qizini, NSStations, Leev, Shell retail en de ambachtelijke geitenkaas Stroese Dame. Van producenten tot retailers en van boerenbedrijven tot food service partijen.

Als industrieel ontwerper is Marielle opgeleid om te ontwerpen voor producten die in grote series worden gemaakt. Zij legt zich dan ook toe op eten en drinken dat in grote aantallen geproduceerd wordt. Juist in de grootschalige productie van alledaags eten en drinken is nog veel beter, lekkerder en duurzamer te maken.

Naast haar ontwerpopdrachten geeft Food designer Marielle Bordewijk gastcolleges aan hogescholen en universiteiten. Zij is verbonden aan het ‘Food Design and Eating‘ lab van de TUDelft en werkt samen met ass professor Rick Schifferstein aan een onderzoekspaper en een collegereeks Food Design aan de faculteit van Industrieel Ontwerpen.

Ook wordt zij regelmatig geïnterviewd door verschillende kranten, magazines en andere media over de laatste ontwikkelingen in food innovatie.

Eerdere opdrachtgevers

Marielle Bordewijk, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag
Marielle Bordewijk, Utrecht, Leusden, Amersfoort
Marielle Bordewijk, De Meern
Marielle Bordewijk, Coop, Utrecht, Velp Arnhem
Marielle Bordewijk, Utrecht, Amersfoort, Leeuwarden, Eden
Marielle Bordewijk, Wijk bij Duurstede, Utrecht
Marielle Bordewijk, Utrecht, Stroe, Veluwe, Gelderland, Apeldoorn
Marielle Bordewijk, Utrecht, Alphen aan de Rijn, Rotterdam
Marielle Bordewijk, Utrecht, Heemskerk, Rijnsburg, Leiden, Haarlem

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.