Skip to main content

EXPERTISE

Food trends & inspiratie

De trend signaleren is één, het gaat uiteindelijk om de vertaling naar innovatie.

Wat raakt, boeit en bindt de mens van vandaag als het om eten en drinken gaat? Nu en in de toekomst. Daar begint het werk van food trendwatcher en designer Marielle Bordewijk. Bij een diep inlevingsvermogen in de consument en een scherpe intuïtie voor wat komen gaat. Van eatertainment, gezondheid, de opkomst van de plantaardige keuken, 4th wave coffee, online boodschappen doen tot meer duurzame verpakkingssystemen. Haar trend werk is gestructureerd en schept overzicht. Zij helpt de impactvolle veranderingen te scheiden van de snelle hypes.

Studio Bordewijk is non-stop bezig met het signaleren van de ontwikkelingen in food, retail, horeca, verpakkingen en design. Maar ons werk stopt niet bij ‘de trends’. Wij onderscheiden ons door de food trends te vertalen naar innovatie. Naar de ontwikkeling van nieuwe merken, retail en restaurantformules, business modellen, producten, concepten en eetbelevingen.

Benieuwd welke food trends voor uw business relevant zijn? Boek dan een trendconsult bij food trendwatcher Marielle. In één ochtend kunt u al uw vragen stellen, samen sparren en een eerste slag maken om de trends naar uw product, concept of merk te vertalen. lees meer over het trendconsult.

Marielle Bordewijk spreekt vaak en graag over food trends, verpakkingstrends en innovatie. Zij heeft een levendige manier van spreken. Dit gecombineerd met haar smaakmakende beelden, zijn haar presentaties een lust voor oog en oor. Zij stelt kritische vragen, geeft een originele blik vanuit een ander perspectief, signaleert kansen en prikkelt de verbeelding. Niet vaag, maar met concrete voorbeelden vanuit de hele wereld. Van Amsterdam tot Tokyo. Van het boerenbedrijf of sterrenrestaurants tot de supermarkt op de hoek.

Marielle Bordewijk is aangesloten bij Speakers Academy.

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.