Skip to main content

Niet de ingrediënten maar het serviesgoed lijkt deze trend zijn bestaansrecht te geven. In Californië en London, is het éénkomsgerecht niet meer weg te denken. Bowls vol met warme rijst, zoete aardappel of quinoa afgetopt met rauwe vis, spicy beef, zeewier, een gepocheerd ei of boerenkool vliegen over de toonbank. De kom voelt zwaar en vertelt onze zintuigen dat het veel, verwarmend en vullend is. Genesteld in je schoot, wordt het verzadigende bowl food al snel een lieveling van velen.

smoothie-bowls-juice-junky-rotterdam-food-trend

Smoothie bowls Bij Juice Junkie in Rotterdam

De bowls zijn in een veelvoud van smaken te verkrijgen, zoet en hartig. Eigenlijk kan alles erin gestopt worden, maar vaak hebben de ingrediënten een ‘gezonde’ connotatie. Voor ontbijt een chia bowl met fruit en noten. Bij Juice Junkies in Rotterdam kunnen smoothie bowl besteld worden met een basis van gepureerd fruit of groente en prachtige toppings. Voor lunch of diner een kom vol linzen met zeebaars en salsa verde, De vegetarische/ veganistische eter kan een keuze maken uit de vele budha bowls, schalen vol vredelievende, plantaardige lekkernijen. De liefhebber van pittig kan zich tegoed doen aan een Koreaanse Bimbimbap met gefermenteerde chilisaus. De bekendste der bowls is de uit Hawai overgewaaide Poké bowl, vol rijst, zeewier, rauwe vis en geplette nootjes

poke-bowl-bar-rotterdam-food-trend-2

Poké bij de eerste Nederlandse Poké bowl bar in Rotterdam

Ook Nederland blijkt niet ongevoelig voor deze trend. Sinds kort is in Rotterdam dan ook de eerste Poké Bowl bar geopend in de Hoogstraat. Luidt dit de opmars in van het éénkomsgerecht in Nederland? Het biedt in ieder geval vele kansen om gezond eten op een informele en makkelijke manier aan te bieden zowel voor nieuw te openen restaurants, bestaande etablissementen als to-go formules.

bowl-food-menu-trend-2017

Bowl food menu van The London Kitchen

 

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.