Vormgeven is betekenis geven aan materie. Bij food design kan je die materie altijd eten of drinken. Vorm, smaak, textuur, geur, klank en kleur zijn de zes sensorische componenten waarmee de ontwerpers van studio Bordewijk aan de slag gaan. Studio Bordewijk geeft ‘het eten’ vorm. Zij bedenken innovatieve verschijningsvormen voor kaas, chocolade, pasta, koek, brood, thee, ijs, groenten, fruit en hele gerechten etc. Maar het eten staat niet op zichzelf. Verpakking, merk, communicatie, bereidingswijze en presentatie spelen een belangrijke rol. Zij moeten samen één sterk geheel vormen. Dat geheel is het concept.
In food is verpakking steeds belangrijker. Daarom ontwikkelt studio Bordewijk ‘het eten’ en ‘de verpakking’ altijd samen. De één kan niet zonder de ander; food design & packaging design gaan hand in hand. Zij kan u helpen bij de ontwikkeling van het 3D/het structurele verpakkingsontwerp en het 2D/het grafische verpakkingsontwerp waarbij het concept altijd het uitgangspunt is.