Een toekomst vol zeewier

Er wordt al veel over geschreven. Zeewier is het eten van de toekomst. Het groeit snel, heeft geen schaars zoet water nodig en zit vol met proteïnen, vitamines en mineralen. Steeds meer zeeboerderijen over heel de wereld duiken op. Is het een oppervlakkige trend, of hebben we te maken met een niet te stuiten opmars van dit voedzame gewas van Oost naar West?

Zeewier kent vele soorten en het is een ongelovelijk veelzijdig gewas dat op vele manier zijn toepassing kan krijgen in de keuken.  Het Tsjechische bedrijf Foodlife dat allerlei gezonde raw food snacks verkoopt, heeft een zeewier chips ontwikkeld en verpakt zoals de Pringles chips. Trouwens Pringles heeft in Japan ook een zeewier variant. Sakura is met innovatieve zeewier salade-kits op de markt gekomen en het Zweedse Nourimare heeft zelfs zeewierchocolade.

Maar door zijn vezelrijke structuur is zeewier ook uitermate geschikt eetbare verpakkingsmateriaal. Natuurlijk kennen we nori vellen om de sushi, maar deze cups prikkelen de verbeelding nog sterker. Wat zou men hier wel niet allemaal mee kunnen doen? …. laat u verbeeldingskracht spreken of boek een innovatieconsult zodat u samen met Marielle Bordewijk uw toekomst vol zeewier kan vormgeven.

zee-sla-chips-lifefood

Het blauwe blikje bevat zeesla chips

zeewier-slades-kit

zeewier salade kits

zeewier-cups-eetbare-verpakking

zeewier als eetbare verpakking