Skip to main content
Food Trend & Inspiration

De doorbraak van food e-tailing

By 08/09/2015oktober 22nd, 2019No Comments

Food e-tailing is bezig met een onstuitbare opmars. Jarenlang leek het of we wel steeds meer via internet gingen kopen, maar niet ons eten. Je moest toch met eigen ogen kunnen zien hoe rood en stevig de tomaten zijn, hoe geurig de aardbeien en hoe knapperig de korst van het brood? Maar langzaam beginnen we de schroom te verliezen om ons eten via internet te kopen.

Met de komst van de maaltijdboxen is er opeens meer vertrouwen dan ooit. De consument vertrouwt niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten, maar zelfs de smaak van de dozenmakers om er smaakvolle, gezonde maaltijden van te maken. De tijdwinst blijkt sterker te zijn dan onze kieskeurigheid! Deze creatieve manier van ‘eten verkopen’ maakt online shoppen tot een ware verrassing en is hopelijk het begin van nog veel meer mooie initiatieven die online shoppen avontuurlijk maken.

Waar zal dat de komende jaren toe gaan leiden? Laten we eens kijken naar wat inspirerende initiatieven in Amerika.

din-online-restaurant-maaltijdbox

Restaurant maaltijdboxen via DIN

Innovatieve maaltijdboxen en drankpakketten

Din geeft de thuiskok de mogelijkheid te koken als een echte restaurant chef. De maaltijden zijn dan ook ontworpen door restaurants chef. Het pakket is boven in de markt geprijsd en levert alle ingredienten voorbereid aan, zodat de thuiskok alleen het ‘echte koken’ nog hoeft te doen.

Sprig- verse-online-biologische maaltijd

Biologische bereide maaltijden binnen 15 minuten via Sprig

In San Franciso komt de hippe food scene en de technologie wereld uit Siclicon Valley samen. Hier is Sprig gestart. Bij Sprig kun je elke dag uit 3 verschillende biologische, bereide maaltijden kiezen die maar liefst warm en binnen 15 minuten bezorgd worden.

Bij Greenblender kun je pakketten bestellen om smoothies te maken. Elke week krijg je 5 nieuwe smoothie recepten met precieze afgepaste porties om ze alleen zelf nog even in de blender te gooien. Geen geschil en gehak, maar met een druk op de knop van je blender een gezond drankje dat nutritioneel super goed is afgestemd door een voedingsdeskundige.

online- drink-shop-cocktail courier

Cocktail box via Cocktail Courier

Zo is er ook Cocktail Courier die naar eigen zeggen het geheim van goede cockails mixen wil delen. Zij leveren pakketten met afgepaste hoeveelheden ingrediënten, duidelijk instructies en de benodigde tools om je zelf thuis tot een ware cocktail shaker te ontpoppen.

foxtrot-online-food-collectie-sportwedstrijd

Food box collectie om sport wedstrijd te kijken via Foxtrot

Via Foxtrot kun je pakketten eten kopen met een collectie ingrediënten rond een speciaal thema. Zo is er een lokale collectie met ingrediënten uit de omgeving, is er een ‘Game day’ collectie met nonchalante hapjes en drankjes om in euforische sferen gezamenlijk een sport wedstrijd te kijken, een zoete collectie met heerlijk taartjes, koekjes en ijs en een brunch collectie voor een luie zondag.

De meeste websites hebben bijzonder veel zorg besteed aan hun design en fotografie. Je krijgt er echt honger of dorst van. Het is een oud gezegde uit Japan, dat je ‘eet met je ogen’. Maar dat is in de nieuwe online food wereld meer waar dan ooit!

Heeft u ook plannen om online eten te gaan verkopen? Marielle Bordewijk kan uw klanten laten watertanden bij het zien van uw website. Neem eens contact met haar op om over de mogelijkheden te sparren.

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.