Skip to main content
Food Trend & Inspiration

Studie naar Aziatische ontbijt trends

Marielle Bordewijk heeft een zwak voor de Aziatische eetcultuur. Met veel plezier heeft zij dan ook research gedaan naar de laatste Aziatische ontbijttrends & tradities voor de  Af&BM (associatie Food & Beverage managers). Marielle Bordewijk stond vooral stil de bij drie grootste economische landen van Azië: China, Japan en Korea.

Elke land kent zijn eigen ontbijtfavorieten maar een belangrijke gemene deler is dat de aziatische ontbijten bijna altijd warm zijn. Daarnaast kent thee in heel Azië een belanrgrijke rol: het is de wijn van het ontbijt. Naast het sociale karakter van het ontbijt in China, de zorgvuldige presentatie in Japan en vernuftige innovaties in Korea besteedde Marielle ook veel aandacht hoe wij hier in Nederland de Aziatische gast het naar de zin kunnen maken. Marielle sloot haar verhaal af met een vijftal adviezen om innovatieve ‘Woosterse’ ontbijtconcepten te ontwikkelen, die als het ware, het beste van Oost en West combineren.

Bent u ook op zoek naar ontbijtinnovaties, trakteer u zelf dan eens op een inspirerend trendconsult over ontbijtttrends. Of neem vrijblijvend contact op met Marielle Bordewijk om van gedachten te wisselen.

Ontbijttrends Azie 2

Ontbijttrends Azie nam kee

Abonneer op de nieuwsbrief van Marielle Bordewijk

Blijf op de hoogte van haar werk en visie over food trends, food design en innovatie in food.